Zorg indicaties

Om zorg te krijgen vanuit de zorgverzekeringswet (ZVW) of de Wet langdurige zorg (WLZ) is een indicatie gesteld door een wijkverpleegkundige nodig. Deze indicatie kan ik voor u maken.

Indien u zorg krijgt via een instelling regelen zij in de meeste gevallen deze indicatie voor u. Kiest u echter voor een zorgverlener die geen contract heeft met uw zorgverzekering dan zult u zelf een indicatie moeten regelen waarna er ongecontracteerde zorg geleverd kan worden. Controleer goed bij uw verzekering of zij hier vooraf toestemming voor moeten geven.

Indien u liever zelf regie wilt houden en een persoonsgebonden budget(PGB) wilt ontvangen om zorg in te kopen kan ik u helpen met het stellen van de indicatie en het opstellen van het zorgplan.

Een persoonsgebonden budget(PGB) vraagt meer van u dan zorg in natura, het is dus belangrijk dat u hier goed over nadenkt en informatie verzameld om te zien of dit bij u past. U kunt onder andere op de website van de SVB kijken naar wat een PGB betekent en wat dit van u vraagt. 

Wilt u graag meer informatie of wilt u kennismaken laat dan een bericht achter via de knop contact.